Expositie

Vrij toegankelijk
tijdens openingstijden

Leven met water

Door de opwarming van de aarde verandert het weer en is er vaker te veel en of juist te weinig water. In onze steden groeit de waterproblematiek: water kan niet goed wegstromen door bestrating en bebouwing en bij hitte biedt een dergelijke omgeving geen verkoeling, in tegenstelling tot een groene omgeving vol begroeiing.
De groep kunstenaars die voor Mankato werk maakt heeft, naast waterproblematiek, ook aandacht voor de problemen waardoor de opwarming van de aarde ontstaat. De gangbare manier van kijken naar onze omgeving wordt daarvoor onder de loep genomen. Een groep kunstenaars onderzoekt en verbeeldt het thema ‘leven met water’ in schilderijen, installaties en muziek. Omdat ze nieuw perspectief willen laten zien, en omdat voor het vinden van nieuwe manieren van samen-leven verbeelding nodig is!

We hebben een team van kunstenaars die zichzelf uitdagen om 'groene kunst' kunnen maken. Wat gebeurt er met een artistiek project als je wilt dat het ecologisch bewust is, als je besluit dat je zo min mogelijk en uiteindelijk zelfs helemaal geen belastende hulpbronnen wilt gebruiken en tegelijk zoveel mogelijk esthetische mogelijkheden wilt behouden? Uiteindelijk duwt het onze creativiteit in een nieuw en open terrein. Het kan tijd vragen om te ontwikkelen, maar er zullen nieuwe manieren van denken en kunst maken ontstaan.
Onze zoektocht willen we zichtbaar maken, want dit proces in het klein - en alle uitdagingen die daarbij horen- komt overeen met het proces in het groot dat we als samenleving ook moeten doormaken voor het bereiken van een schone en leefbare wereld.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn DINA, Stephanie Duijnisveld, Dorieke Schreurs en Eke Stegeman.

Dorieke Schreurs

Cradle-to-cradle kunstenares. Meer over Dorieke’s kunst? Kijk op www.dorieke.nl

DINA

Zangeres. Meer over DINA’s muziek? Kijk op www.dinamusic.nl

Nieuwsbrief

Adres

Holtenbroekerdijk 5
8031 ER Zwolle

Mede mogelijkgemaakt door: